SİVAS / MERKEZ - Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Nis

Sivas Belediye kupası grup maçımızı 4/3 kazandık .

Nis

Okulumuzun imkanları doğrultusunda velilerimize yönelik, Çocuklara sınır koymak  nasıl olur, neler yapılmalıdır. Konularını içeren seminer verilmiştir.

Nis

ÇEDES projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gercekleştirilen Serpincik göleti çevresinde fidan dikimi etkinliğine okulumuz değerler kulubu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Okulumuzda büyük bir coşkuyla  kutlandı. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Nis

Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Necati Yener Okulumuzu Ziyaret Etti.

Yener, ziyaretinde Milli Eğitim Bakanımız Sn. Yusuf Tekin’in kendisine mektup yazan 1-A sınıfı öğrencimiz Yusuf Tekeş ve sınıf arkadaşlarına gönderdiği çeşitli hediyeleri öğrencilerimize iletti. Öğrencimiz bakanımıza yazdığı mektubu da misafirlerimize okudu. Ziyarette Milli Eğitim Müdürümüze müdür yardımcısı Birol Elmacıoğlu ve Şube Müdürü Alparslan Ünal da eşlik ettim. Hediyeleri için Sn.  Bakanımıza, ziyaretleri için milli eğitim müdürümüze ve diğer müdürlerimize şükranlarımızı sunarız.

Nis

Hayırsever LÜTFİ ABAY İLKOKULU, son yılların en görkemli çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Sadece SİVAS'a değil, TÜRKİYE'nin eğitim felsefesinin oluşmasında da öncü olan okul, yeni bir gazete daha çıkardı.

Sınıf Öğretmeni Onur AYDEMİR'in 1/D Sınıfı öğrencileri ile birlikte çıkardıkları "YENİ UMUTLAR" GAZETESİ, birinci sayısı ile merhaba dedi. Öğrencileri ülkemizin güzel geleceğine donanımlı, başarılı ve idealist yetiştirmeyi hedefleyen bu gazete, gelecek yıl itibariyle de çıkmaya devam edecek.

Nis

Hedef projesi kapsamında sınıflar arası Bocce turnuvası yapıldı. Çekişmeli geçen turnuvayı erkekler de 4/A Sınıfı kızlar grubunda 4/B sınıfı turnuvayı kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Bu doğrultuda biz de Hayırsever lütfi Abay ilkoklu olarak, Çanakkale zaferini büyük bir coşkuyla kutladık. Programda emeği geçen tüm öğrenclerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Gençlik  spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu okul sporları kapsamında okulumuz kız ve erkek takımı olarak, yarışmalara katılmıştır. Çok sayıda okulun yarıştığı,Halk oyunları yarışmasında okulumuz,küçük minik kızlar grubunda  4. olmuştur. Minik erkekler grubunda ise 3. olarak, Halk oyunları yarışmasını tamamlamıştır. Tüm örencilerimizi tebrik ederiz.

TAŞTOZU  VAZO ÜZERİNE EBRU ÇALIŞMASI

Taş tozundan hazırlanmış vazolara üzerine daldır çıkart tekniği kullanılarak ebru yapılır.

sevgili öğrenciler ebrunun su üzerinde yaptığımız teknik ve serbest desenlerin zemin üzerine alınmasıdır ebru

Ebru yamak için kullandığımız kaba tekne, boyaların su üzerinde kalması için sıvı karışıma  kitre diyoruz. Kitre sığır  ödü ve keven bitkisinin öz suyundan yapılır, ama biz hazır kitre kullanıyoruz. Ebru için kullandığımız boyalarla ebru boyası diyoruz, şekil vermek içinse biz dediğimiz usu şiş şeklinde ahşap saplı bir alet kullanırız

Tekneye  yaklaşık 1litre kitremizi dökerek başlayalım . İstediğimiz renkleri kitre dolu teknemize damlatalım biz ile lekillendirmemizi yapalım ve vazomuzu teknede çevirerek teknedeki ebru desenini vazomuz daldır  çıkart tekniği ile alalım  son olarak taş tozu çiçeklerimiz akrelik boya dolu kablarımıza daldır çıkart yaparak çalışmamızı tamamlayalım.

Mrt

Okulumuzda öncelikle öğrencilerimize bulunduğumuz coğrafyanın özellikleri anlatıllarak, deprem anında neler yapmamız gerektiği konusunda' Afet Farkındalık Eğitimi ' semineri verildi .  Sonra uygulamalı olarak,deprem tatbikatı yapıldı.

Şbt

Okulumuzun stüdyo  açılış programına  Sivas Valisi Sayın Dr. Yılmaz ŞİMŞEK '  İl  Emliyet Müdürümüz  Sayın Burhan AKÇAY'  ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER'İn Katılımlarıyla stüdyomuzu açtık . Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun 4/D sınıfı öğrencilerimiz değişen , gelişen teknolojiyi daha yakından görmek amacıyla Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret ettiler.