Ara

Filistin'e destek amacıyla Okulumuz öğrencileri ve velilerin öğretmenlerin katkılarıyla kermes düzenlemiştir. Kermeste emeği geçen velilerimize öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Çok teşekkür ederiz emeklerine sağlık

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Özel Eğitim B Şubemiz Farklı Deneyimler Atölyesi Hazırladı.

İki gün süren ve yapılan planlama dahilinde tüm sınıflarımızın katıldığı atölyede bir ders saati boyunca özel gereksinimli bireylerle empati kurmak adına birçok etkinlik yapıldı. Farklı özelliklere sahip olmanın dünyamızı daha da güzelleştirdiğini vurgulayan "Hepimiz" isimli kitap okundu. Ardından dış görünüşümüz değişse de bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizdir vurgusu içeren şablonlarla etkinlik yapıldı. Braille tabletinin kullanımı, göremeyen bireylerin yaşadığı zorluklar, işaret dilinin önemi ve tekerlerli sandalyede yaşamın zorlukları gibi birçok engel grubu ile empati yapılması sağlandı. Ardından sevgi bahçesi isimli farklı çiçek tohumlarından oluşan saksı hazırlandı. Bulutlardan özel gereksinimli bireylerin mektupları sarkıtıldı ve öğrencilerimize bu mektuplar hediye edildi. Ayrıca atöylede hissedilen duyguları içeren anı defterine öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini yazdı.

Atölyemizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

SİVAS Merkezde bulunan Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu, eğitimde önemli farkındalıklar ortaya koymaya devam ediyor.

TÜRKİYE'de süreli yayıncılık anlamında bir eğitim güzelliği sunan TOMURCUK GAZETESİ, 17.Sayısını çıkardı.

ÖĞRENCİLER,VELİLER ve EĞİTİMCİLER tarafından takdirle karşılanan gazete, aynı zamanda bir yerel arşiv görevi ifa ediyor.

Kas

Hedefokuyannesil kapsamında düzenlenen "Ayın Kitap Okuma Şampiyonları" projemizde bu ayın kitap okuma şampiyonları belgelerini aldı. Öğrencilerimizi tebrik ederiz

24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Okulumuz öğrencileri #ÖğretmenlerGünü münasebetiyle şiirler, tiyatro ve çeşitli müzikli gösterilerden oluşan gösteriler sergiledi.

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Kas

Sivas Merkez Hayırsever LÜTFİ ABAY İLKOKULU, eğitimde güzel çalışmalar yapmaya devam ediyor. "Tomurcuk Televizyonu" projesini hayata geçiren okul, TÜRKİYE eğitimine yeni bir pencere açmanın da gururunu yaşıyor.

Başlangıç itibariyle 10 Bin liralık bir bütçe ile hayata geçen çalışma, haftanın 5 günü haber sunumu ile başlayıp, daha pek çok yan etkinlikler hayata geçirerek devam edecek.

Öğrenci çalışmaları, içerik oluşturma ve montaj gibi bir birine bağlı çalışmalar ile 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilk adım atılırken, pek çok sosyal mecrada hafta içi her akşam saat 18:00 de haber sunumu ile izlenebilecek.

Geleneksel Topaç Çevirme Yarışması Düzenlendi

Okulumuz öğrencileri arasında geleneksel topaç çevirme yarışması 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada erkekler kategorisinde 1. Mehmet Han Dönmez, 2. Ömer Kayra Dikilitaş, 3. ise İbrahim Aslan oldu. Kızlar kategorisinde ise 1. Ecrin Ela Polat, 2. Esranaz Türe ve 3. Mina Öztürk oldu.

Geleneksel mirasımız kültürel oyunlarımızı yaşatmayı amaçladığımız topaç çevirme yarışmamıza katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi ve yarışmayı organize eden formatör öğretmenimiz Cebrail Bayiskit'i tebrik ediyoruz.

Kas

Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener Okulumuzu Ziyaret Etti.

Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener,  okulumuzu ziyaret ederek okul bahçesinde düzenlenen bayrak törenine katıldı. Belediye Başkanımız Sayın @avhilmibilgin ve Millî Eğitim Müdürümüz Sayın @necatiyener_ bayrak töreninin ardından öğretmenlerimizle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Sonrasında sınıf ziyaretinde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin ve Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Necati Yener öğrencilerimizle sohbet etti. Ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza ve Sayın Millî Eğitim Müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı okulumuzda yapılmıştır. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Hedef projesi kapsamın kodlama eğitimlerimiz devam ediyor.Bu hafta 3. sınıflara yönelik,blockly'etkinliklerinde labirent , kodlamalı bulmaca öğretildi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında sınıflar arasında bayrak yarışı yapılmıştır .Yarışma sonucunda 4B sınıfı yarışmayı kazanmıştır

Kas

Okulumuz öğrencilerine yönelik İnternet kullanımı hakkında seminer verilmiştir.

Kas

Cumhuriyetimiz'in  100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Okulumuz öğrenci ve öğretmeleri ile okulumuzu kırmızı ve beyaz renklerle süsledi. Kutlama programında  İzmir Marşı ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Ekm

Sivas Merkez Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu, kültürel envanter derlemesi yaparak, çok özel bir farkındalık ortaya koydu.SİVAS VALİLİĞİ ve İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ mihmandarlığında hayata geçen ve eğitim odaklı modern bir düşünceyi öngören "HEDEF ve MİRAS" projesi kapsamında yer alan ÇEDES'e, muhteşem bir katkı sunuldu. 3.sınıfların rehberliğinde okul bünyesinde açılan müzeyi gezen öğrencillerin ilgileri dikkatlerden kaçmadı.