Mrt

Okulumuzda öncelikle öğrencilerimize bulunduğumuz coğrafyanın özellikleri anlatıllarak, deprem anında neler yapmamız gerektiği konusunda' Afet Farkındalık Eğitimi ' semineri verildi .  Sonra uygulamalı olarak,deprem tatbikatı yapıldı.

Şbt

Okulumuzun stüdyo  açılış programına  Sivas Valisi Sayın Dr. Yılmaz ŞİMŞEK '  İl  Emliyet Müdürümüz  Sayın Burhan AKÇAY'  ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER'İn Katılımlarıyla stüdyomuzu açtık . Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun 4/D sınıfı öğrencilerimiz değişen , gelişen teknolojiyi daha yakından görmek amacıyla Bilim ve Teknoloji Üniversitesini ziyaret ettiler.

Şbt

Hedef projesi kapsamında Geleneksel oyunlarımızdan Tobbik beş taş oyunu oynadık.

Ock

1. Dönem sonu sportif , geleneksel oyunlar kapsamında özel eğitim öğrencilerimize, mendil kapmaca , aç kapıyı bezirganbaşı, balon taşıma, deynekle top sürme  ve hemsbol turnuvası yapıldı.

Ock

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız , okumaya ve yazmaya başladılar . Bu kapsamda okulumuzda okuma etkinliği kutlama şöleni  yapıldı.

Ock

Okulumuz 1/C sınıfı öğrencileri bir dönem boyunca çalışıp çabaladılar.  Öğretmenimizin de özverili çalışmasıyla bu güzel süreci başarılı bir şekilde geçirerek okuma yazmayi öğrendiler. Bugün de okuma bayramı yaparak heyecanlarını ve mutluluklarını  aileleriyle paylaştılar. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Hedef projesi kapsamında devam eden sportif faaliyetler kapsamında sınıflar arası ,hemsbol turnuvası yapıldı. Turnuvayı,erkekler grubunda  3/D sınfı birinci olarak tamamladı. Kızlar grubunda ise 3/A  sınıf birinci oldu.Öğrenclerimizi tebrik ederiz.

Ock

Millî Eğitim Bakanımız Sn. Yusuf Tekin okulumuzu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanımız Sn Yusuf Tekin'e, Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek, Milletvekillerimiz Sayın Abdullah Güler, Sayın Rukiye Toy ve Sayın Hakan Aksu, Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Necati Yener ile Genel Müdürlerimiz ve il protokolü de eşlik etti.

Okulumuzda eğitim, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalar ve okul bünyesinde 4-D sınıfımızın kurduğu Tomurcuk TV hakkında bilgi alan, Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, 2-A sınıfı öğrencilerimiz ve  öğretmenlerimizle bir araya geldi. Bakanımız Sn. Yusuf Tekin, "Meslektaşlarımızla bir araya gelerek notlarımızı aldık.  Sivas’ımızın bu güzide eğitim kurumunda bizleri en iyi şekilde ağırlayan öğrencilerime ve meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Teşriflerinden dolayı Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e ve değerli protokolümüze şükranlarımızı arz ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda çocuk şiiri okumaları gerçekleştirdik.Bu şiirlerdeki anlamını bilmediğimiz kelimeleri bulduk ve bulduğumuz bu yeni kelimelerle afiş hazırlama çalışmaları yaptık. Aynı zamanda ETwinning Projesi kapsamında özel eğitim sınıfı A şubesi öğrenci ve öğretmenlerimiz İsveç,Polonya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerindeki bazı okullarla  karşılıklı olarak  yeni yıl kartı gönderme çalışması yaptılar.

Ara

Afet Farkındalık Eğitimi kapsamında tüm sınıflarımızda uygulamalı olarak bilgilendirme sunumları yapılmıştır.

Ara

TÜRKİYE'de, eğitim anlamlı aylık olarak yayın hayatını sürdüren TOMURCUK GAZETESİ 18. sayıya ulaştı. Hayırsever Lütfi Abay İlkokulku 4/D Sınıfının EĞİTİM-KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMASI olan TOMURCUK GAZETESİ, pek çok eğitimci tarafından da yakından takip ediliyor. Sadece bir gazete olmanın ötesinde, onlarca projeye de ön ayak olan TOMURCUK GAZETESİ, "TOMURCUK TELEVİZYONU'nu" da yayına başlatarak TÜRKİYE'de bir ilki gerçekleştirdi.

Ara

Türk Dil Kurumu Ve Bilim Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Recep TOPARLI 'öğrenci ve öğretmenlerimize Yönelik Söyleşi gerçekleştirdi

Bakanlığımızca başlatılan ''Dilimizin Zenginlikleri projesi''kapsamında TDK Bilim Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr.Recep TOPARLI okulumuzu ziyaretinde önce öğretmenlerimizle ardından öğrencilerimizle bir araya gelerek''Güzel Türkçemiz''konulu söyleşi gerçekleştirdi. Değerli hocamız Prof. Dr.  Recep TOPARLI'ya ziyaretleri için şükranlarımızı sünuyoruz.

Ara

Hedef projesi kapsamında sınıflar arası dart turnuvası yapılmıştır. Yarışmayı 4/B sınıfı şampiyon olarak tamamlamıştır.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin katılımıyla yerli malı haftası kutlanmıştır.