Haz

SİVAS Merkez Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu'nda yayın hayatını sürdüren "TOMURCUK GAZETESİ" 14.Sayısını çıkardı. TÜRKİYE'de eğitim öğretim içerikli süreli yayın anlamında bir ilki temsil eden gazetede, öğrenci etkinlikleri ve çalışmaları yer almakta. EĞİTİM anlamlı çok özel bir farkındalığı ortaya koyan TOMURCUK GAZETESİ öğrenciler, veliler ve eğitimciler tarafından takdir ile karşılanıyor.

Haz

Okulumuz 1-B sınıfı okuma bayramı etkinliği yapıldı.

Haz

Sivas Merkez HAYIRSEVER LÜTFİ ABAY İLKOKULU, şehrin eğitim felsefesinin oluşmasına önemli katkılar vermeye devam ediyor. Bu bağlamda öğrencilerin yazdıkları şiirlerin "ELEĞİMSAĞMA" isimiyle kitaplaşması ise ayrı bir güzellik olarak kayıtlara geçti. GÜNLÜK KİTABI, ÖYKÜ KİTABI ve son olarak da ŞİİR KİTABI çıkararak 3 kitapla muhteşem bir yılı tamamlayan öğrenciler, kitaplarının çıkmasını kutlamak amacıyla yemeğe gittiler.

Nis

Okulumuz 3/A ve 4/C Sınıfı öğrencileri ve 3/A  Sınıf Öğretmeni Ülkü GÜLTEKİN ve 4/C Sınıf Öğretmeni Gülüzar SUNGUR ile birlikte "Let's Get Started, Save the World" (Haydi Başlayalım, Dünyamızı Kurtaralım" başlıklı e-Twinning projesini tanıtmak amacıyla Sivas Belediyesine ziyarette bulunmuştur. Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan IŞIK'ı makamında ziyaret eden öğrencilerimiz, proje kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan IŞIK, öğrencilerin çevre konusunda bilinçli yetişmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etmiştir. Ziyarete İlimiz Merkez Kızılırmak İlkokulundan Ertuğrul SUNGUR, Mimar Sinan İlkokulundan Eylem TAKCI AĞIRDAN ve Şeyh Şamil İlkokulundan HayatiGÜLTEKİN de katılmıştır.

Bu güzel fikrinden dolayı Sınıf Öğretmenimiz Gülüzar SUNGUR ve Ülkü GÜLTEKİN'e, öğretmen ve öğrencilerimize kapılarını açtıkları için ise Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Okulumuz 3/A sınıfı öğretmeni Ülkü GÜLTEKİN İLE 4/C sınıfı öğretmeni Gülüzar SUNGUR' un dahil olduğu Romanya ortaklı eTwinning projesi öğretmen tanışma toplantısı ile başladı.

Mrt

SİVAS Kılavuz Mahallesi Bölgesinde bulunan  HAYIRSEVER LÜTFİ ABAY İLKOKULU, pek çok alanda başarılı faliyetler ile SİVAS'ta adından söz ettirmeye devam ediyor.

Büyük Ozan Aşık VEYSEL'in ölüm yıldönümü vesilesiyle bir klip hazırlayan 3/D Sınıfı "ÇİĞDEM DERKİ" şiirini yorumladı.

Kas

SİVAS Merkez Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu bünyesinde kurulan "YAZARLIK ATÖLYESİ" bir birinden güzel ürünler ortaya koymaya devam ediyor. Öğrencilerin yazdıkları kısa öyküler kitap haline gelirken, bu özgün çalışmanın TÜRKİYE'de pek çok eğitimci tarafından örnek alınarak uygulanmaya başlandığı öğrenildi.